• This field is hidden when viewing the form

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Jorrit Stroosma

    In het algemeen zorgt het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars voor een groot tekort aan belangrijke medicijnen, ruim 1500 vorig jaar, en patiënten die veel last hebben van medicijnenwissels en terugval in gezondheid. Ondanks de kostenreductie door dit preferentiebeleid schiet het al een paar jaar zijn doel compleet voorbij.
    Als je echt wat wilt doen aan de exorbitante miljarden winsten van de Big Pharma dan moet je dat op Europees niveau doen want nu kunnen ze de verschillende landen tegen elkaar uitspelen door niet of veel minder te leveren en dan moeten wij als Nederland het duurder inkopen bij buitenlandse apotheken of groothandels.
    In veel gevallen zijn medicijnen uitgevonden samen en door universitaire ziekenhuizen met grote subsidies van verschillende overheden en als een farmaceut het al zelf heeft uitgevonden is dat vaak ook met grote subsidies van verschillende overheden.
    Ook het zelf weer produceren van medicijnen in Nederland of Europa kan zorgen voor een minder exorbitante prijs. Maar gezien hoe uitstekend het grootkapitaal lobbyt bij binnenlandse en buitenlandse overheden zal dat niet snel veranderen.