• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Patrick Tettero

    ‘De plafonds worden door verzekeraars gebruikt om de kosten te beheersen, maar leiden aan het eind van het jaar soms tot frustratie bij zorgverleners.’
    Als de zorgplafonds worden bereikt zal een zorgverlener de zorg zoveel als mogelijk doorschuiven naar het volgend jaar. Anders wordt de geleverde zorg niet of slechts deels vergoed. Het uitstellen van zorg kost op termijn alleen maar meer geld en leidt tot meer gezondheidsschade.
    Wij leveren zorg die nodig is en gaan niet op zoek naar meer patiënten, indicaties of omzet. Groei is een gevolg van toegenomen vraag of al lang bestaande wachtlijsten. Beschikbare capaciteit niet gebruiken (terwijl de vaste kosten doorlopen) om de kosten te beheersen lijkt mij het paard achter de wagen spannen.

  2. Guus van montfort

    Dit is interessante maar niet zo relevante informatie. Immers de DBC-tarieven zijn alleen maar verrekentarieven om te kunnen declareren. Verder hebben ze geen betekenis.
    Interessanter is wat het effect is van de resultaten op de zorginkoop op de nominale premie.
    Uit onderzoek blijkt dat de “ inzet van eigen vermogen en beleggingsrendementen” een veel grotere invloed heeft dan de verschillen in de resultaten op de zorginkoop. En dat laatste was toch een van de bedoelingen van de stelselwijziging in 2006. !!!!
    De nieuwe nominale premie van DSW is een goede illustratie hiervan. Ruim 1/3 van de premiestijging is de ( negatieve ) inzet van “ eigen vermogen en beleggingsrendementen “ . Negatief wil zegen dat de premiebetaler moet betalen voor het herstel van het eigen vermogen van DSW. Ik ben benieuwd naar de opbouw van de nominale premie van de andere zorgverzekeraars.
    Guus van Montfort