Op maandag 13 november hebben Roy Rempe, bestuurder van Allerzorg, en Olav van de Reijken, general manager Healthcare van Unit4, de contracten getekend voor de implementatie van Unit4 Cura.
Dat gebeurde op het hoofdkantoor van Allerzorg in Woerden, in aanwezigheid van de projectteams van Allerzorg en Unit4. Op hetzelfde moment begonnen de eerste medewerkers aan hun opleiding om te werken met het zorginformatiesysteem. Want Allerzorg wil de implementatie begin 2018 afgerond hebben.
Dichtbij en snel
Unit4 Cura wordt nu geïmplementeerd in vrijwel alle onderdelen van Allerzorg, zoals wijkverpleging, infusietherapie, kindzorg, wondzorg, thuiszorg en palliatieve zorg. Het is de filosofie van Allerzorg om zorg te bieden zoals iemand die aan zijn of haar familie of naasten zou geven. Dat betekent: dichtbij, snel en met korte lijnen. “Zo zijn we 11 jaar geleden gestart, en zo werken we nog steeds”, legt Roy Rempe uit. “Alleen is onze organisatie in de tussentijd enorm gegroeid.” Er werken nu ongeveer 1500 mensen door heel Nederland.
Voor- en achterkant
Goede informatievoorziening staat aan de basis van de zorg voor de cliënt, vindt Rempe. Dat onderstreept het belang van goede IT, zowel aan de voorkant – bij de cliënt – als aan de financiële en administratieve processen aan de achterkant. En die IT was niet voldoende meegegroeid, verklaart het projectteam van Allerzorg.
Passie en trots
Daarnaast helpt de invoering van Unit4 Cura bij een van de ambities van de zorgorganisatie. Allerzorg werkt aan een JCI (Joint Commission International) accreditatie. Dit is het nieuwste kwaliteitssysteem in Europa waarbij het cliëntperspectief centraal staat. Unit4 draagt daar graag aan bij, zegt Olav van de Reijken. “Mensen in de zorg brengen altijd een extra streepje passie mee, en dat zie je bij Allerzorg helemaal. Ze lopen voorop in de markt en wij zijn trots om daaraan mee te werken.”