Met de uitdagingen in onze maatschappij van vandaag, die veelal collectief van aard zijn, kan een leider niet meer
alleen met zichzelf of met zijn eigen organisatie bezig zijn.
Hij zal zich bij al zijn handelingen en beslissingen bewust moeten zijn van de noden en impact van de grotere context waarin hij opereert. Dit is zowel een kans als een uitdaging en vraagt een nieuw soort leiderschap: Collectief leiderschap. Dit leiderschap onderscheidt zich onder andere door twee kenmerken: contextbewustzijn en zelfbewustzijn. Het is de interactie tussen zelfbewustzijn en contextbewustzijn die de leider de mogelijkheid biedt om duurzame waarde te creëren voor zichzelf, zijn organisatie en de maatschappij.
We onderzoeken specifiek de vraag ‘Wat is gezondheid en wat is welzijn? Wat is kwaliteit van leven voor jou en je medemens? Interessant in het kader van de nieuwe -concept- definitie van gezondheid van de WHO die luidt: ‘Gezondheid is het vermogen van de mens om zich aan te passen aan en zelf de leiding te nemen ten opzichte van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen’. Wij zijn allemaal op zoek naar een hoge kwaliteit van leven, maar hoe bereiken we die? Welke factoren dragen bij en welke factoren ondermijnen de kwaliteit? Dit doen we aan de hand van elkaars en onze eigen leiderschapservaring en belevingen.
Dit vraagt van leiders een nieuwe manier van relaties aangaan met zichzelf, met anderen en de omgeving. Een manier die de onderlinge verbondenheid tussen en de individuele krachten van leiders, medewerkers, clienten en de omgeving als uitgangspunt neemt, en tegelijkertijd positieve capaciteiten zoals inspiratie, zingeving, focus, emotionele verbondenheid en creativiteit in zichzelf en de organisatie losmaakt.
Voor Wie
Voor managers, professionals, toezichthouders en bestuurders.
Wat leert U
De inzichten stellen de deelnemers in staat gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven vanuit een ander perspectief te zien. Context- en zelf-bewustzijn te doorgronden er meer zelf de verantwoordelijkheid voor te kunnen nemen. Als leider gezondheid, welzijn en geluk van jezelf en anderen te verbeteren en effectiever te kunnen zijn met hun organisaties.
Inhoud workshop en programma
In deze workshop met de Tibetaanse Arts en boeddhistisch meester Tulku Lobsang, ondersteund door Muriel Arts en Sander Tideman met hun wetenschappelijk onderzoek naar collectief leiderschap, strategie en impact, focussen we ons op twee eigenschappen van een collectief leiders: context- en zelf-bewustzijn.
Wij zijn allemaal op zoek naar een hoge kwaliteit van leven, maar hoe bereiken we die? Welke factoren dragen bij en welke factoren ondermijnen de kwaliteit? Dit doen we aan de hand van onze eigen leiderschapservaring en belevingen. We zullen inzicht krijgen in welke bronnen we in ons dragen, waarmee geluk en welzijn kan worden gerealiseerd: onze fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele bronnen. We leren dit aan de hand van eeuwenoude oosterse wijsheid, oefeningen en methoden én westerse wetenschappelijke inzichten, modellen en instrumenten. We leren als groep van elkaar en individueel. We zullen stil staan bij de diepere emotionele patronen die onze gezondheid, welzijn en geluk in de weg kunnen staan. We zullen praktische lichamelijke methoden leren, en meditatieve oefeningen doen om deze patronen te ont-sluiten en te beinvloeden en inzicht krijgen hoe we waardevolle relaties met ontwikkelen.
Programma
De Pallas Workshop vindt plaats op 10 april 2014 van 09.00 tot 16.30 uur.
09.00 – 09.30: Registratie en koffie
09.30 – 10.00: Introductie Collectief Leiderschap en kwaliteit van leven door Muriel Arts en Sander Tideman
10.00 – 12.30: Teaching, training en interactieve groeps sessies over kwaliteit van leven, contextbewustzijn en zelfbewustzijn door Tulku Lobsang
12.30 – 13.30: Lunch
13.30 – 16.00: Teaching, training en interactieve groeps sessies over de kracht van onze authentieke bronnen en herkennen en beinvloeden van lichamelijke en emotionele patronen door Tulku Lobsang
16.00 – 16.30: Afsluiting door Muriel Arts en Sander Tideman
16.30 Borrel en napraten
Waar
Conferentiecentrum Samaya, Werkhoven (bij Bunnik)
Prijs en aanmelden
€ 295,- excl. btw. Incl. lunch, drinks, parking en workshop materialen. U kunt zich hier aanmelden.
Dit Pallas seminar is een gezamenlijk initiatief van Movimento, Seal Institute/Flow Foundation en Nangten Menlang. Download hier de PDF met informatie over de workshop.
Tulku Lobsang is een Tibetaans arts en zeer gewaardeerd boeddhistisch meester (www.tulkulamalobsang.org). Hij is gespecialiseerd in het vertalen van diepe inzichten uit het Oosten naar de praktijk van de Westerse mens. Hij maakt complexe thema’s duidelijk in eenvoudige taal
en stimulerende beoefening, zowel voor lichaam en geest en geeft onderricht in Europa, USA en Zuid Amerika.
Muriel Arts en Sander Tideman leiden samen SEAL Instituut en de Global Leaders Academy. Binnenkort worden deze organisaties omgedoopt tot Flow Foundation en Flow Company. Zij ontplooien drie activiteiten: -wetenschappelijk- onderzoek, educatie en leiderschap- en strategie ontwikkeling, voor duurzame resultaten en een duurzame wereld. Altijd ten behoeve van leiders- en organisaties, in Nederland en daarbuiten. Opdat deze leiders met hun organisaties actief de verantwoordelijkheid nemen om gedeelde waarde te creëren op de drie dimensies van People, Planet en Prosperity.