• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Jorrit Stroosma

    Het formulier van de NZa om de wachttijden in te vullen is ook een draak van een formulier. Het sluit niet aan bij hoe de GGZ werkt, wel hoe de overheid en met name de zorgverzekeraars willen dat de GGZ werkt. Zo snel een classificatie moeten stellen doet de persoon die hulp zoekt geen eer aan. En het komt vaak genoeg voor dat de personen die hulp zoeken bij meerdere zorgaanbieders aangemeld zijn voor een intake, ook een gevolg van de wachtlijsten.
    Waarom laten ze de zorgverzekeraars de wachtlijsten in de GGZ niet inventariseren door een directe melding van hun verzekerden, vroeg of laat krijgen ze de informatie toch dat hun verzekerde in therapie is als er gefactureerd wordt. Melding via een goed dichtgetimmerd formulier op de website en de klantenservice die een melding via de telefoon kan aannemen. Verzekerden worden toch al aangemoedigd om contact op te nemen met hun zorgverzekeraar als ze ergens op een lange wachtlijst staan dus dat is wettelijk toegestaan.