Skipr Daily daily 2 februari 2021
Artikelen uit de daily

Bonden willen verlies van vakantiedagen in zorgsector voorkomen

De vakbonden FNV, CNV, FBZ en NU’91 willen niet dat zorgmedewerkers op 1 juli hun wettelijke vakantiedagen van vorig jaar verliezen. Ze hebben brancheorganisatie NVZ gevraagd om dat te voorkomen. Binnenkort nemen ze hierover ook contact op met de Nederlandse ggz en de VGN (gehandicaptenzorg).

Lees verder
Aantal kankerdiagnoses daalt voor het eerst in dertig jaar CNV: lockdown vraagt om extra investeringen in welzijnssector De Jonge verwacht niet dat prikinterval teruggaat naar drie weken Christa Klijn nieuwe voorzitter raad van bestuur bij het CIZ Hans Ouwehand bestuursvoorzitter van het CAK De Nederlandse ggz wil concrete beloften voor corona-jeugd-ggz Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stabiel Bunschoten start volgende week met grootschalige coronatest 'Vaccinatie is een feestje voor veel bewoners instellingen' De corona-zorg van morgen Corona vertraagt proces nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis Onderzoeksproject moet EU beter voorbereiden op volgende pandemie Philadelphia begint met pilot regelarm verantwoorden ActiZ ongerust over de prikken voor de wijkverpleging Publieksonderzoek naar bijwerkingen coronavaccins OLVG laat personeel ontspannen met VR-bril Brocacef neemt apotheek Parnassia Groep over Weekcijfers: aantal nieuwe coronagevallen daalt tot onder 30.000 'Aanbesteding coronacallcenters VWS leidt tot onderbetaling' 'Lekken advies aan kabinet ondermijnt werkwijze OMT' 'Britse virusvariant komt sneller, wacht met versoepelen' Organisaties ouderen werken mee aan onderzoek Limburg 26.500 medewerkers acute zorg voor tweede keer gevaccineerd Farmaceut kan het land in één maand vaccineren

  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 5

  1. hmcmanagement

    Beste Peter, zoals eerder gebleken, ben je niet te beroerd om je nek uit te steken of liever gezegd, die van Brocacef. Dat de farmaceutische groothandels en de apotheken een voorbeeld vormen van een goed functionerende distributie infrastructuur is buiten kijf maar nu betrek je ook de huisartsen bij de distributie zonder dat je er enige grip op hebt. Volgens mij overspeel je daarmee je hand of heb ik het mis vanwege mij niet bekende afspraken met de huisartsen(organisaties)?

  2. Ron Rietman

    Mooi dat Brocacef zijn logistieke hulpmiddelen en koelingsfaciliteiten beschikbaar wil stellen. Maar zoals altijd in welke keten dan ook, zit het venijn in de staart. De huisartsen mogen het gaan oplossen. Dat mochten ze ook al doen door de administratie en de verzending voor het uitnodigen van de gevaccineerden ter hand te nemen. Beste Brocacef directeur, mooi dat u uw hulp aan biedt maar denk even na over de hele keten in plaats van uw deel te mobiliseren (waarvoor alsnog mijn waardering).

  3. PSEINEN

    Helemaal juist. Eerder was ik betrokken bij de griepvaccinaties door Duphar.
    Een team van 3 (drie)personen vaccineerde 600/man per uur.!!!!!!!! Hoezo 700 man/dag?!?!! en dan met vele vaccinatiestraten. Belachelijk. Stop toch met het politiek geneuzel. kijk naar advies Goudsmit. laat de logistiek geschoolden dit uitvoeren.

  4. marcel

    Brococef laat duidelijk één van de problemen uit de keten zien. Het korte zinnetje “Mits er voldoende vaccins zijn” wordt bijvoorbeeld niet verder uitgewerkt. En hoe zou de LHV betrokken zijn? Het is in ieder geval een signaal over het huidige slecht werkende systeem.

  5. attint

    Volkomen mee eens! Als eigenaar van de Vaccinatieshop.nl , de grootste vaccinatieorganisatie van NRD Nederland op het gebied van Hepatitis B vaccinatie hadden wij tientallen locaties beschikbaar en even zovele verpleegkundigen/basisartsen in mobiele teams. Ook thuisvaccinatie of in bedrijven was mogelijk. De Vaccinatieshop is verkocht aan Preventvaccin.nl met een dekking over heel Nederland om te vaccineren. Hetzelfde geldt voor de organisatie Preventcare.nl uit Almere. Zij zijn voorzien van een uitstekend ict systeem van planning via hun websites , notificatie, registratie, lab etc etc op barcode. Het is mi onbegrijpelijk dat deze organisaties niet worden ingezet, Daarmee vermijd je ook de huisartsen om te vaccineren en zeker de logge GGD’s . Vaccineren tot 20 u , kan dan 24/7 worden gedaan. Vele scholen staan grotendeels leeg en hoeven dan geen extra locaties worden opgebouwd . Ook het paspoort mag geen discussie zijn; elk kind dat het landl progr volgt ,krijgt een pasp, iedereen die naar Z Amerika of Azië gaat krijgt een reiziger-vacc pasp, Iedereen die in de direct pat zorg werkt krijgt een Hepatitis B pasp, anders mag je niet in de directe patiëntenzorg werken. Het is m.i voorwaarden dat iedereen in de directe patiëntenzorg werkt gevaccineerd wordt net zoals de hepatitis B vaccinatie