Skipr Daily daily 7 augustus 2024
Artikelen uit de daily

  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. herman@ookbegeleiding.nl

    Laten we in deze discussie vooral niet uit het oog verliezen hoe lastig het is om mensen in vaste dienst kwijt te kunnen, als dit om welke reden dan ook noodzakelijk is. Ik ben voorstander van mensen binden en boeien en behouden, bij voorkeur in dienst als werknemer. Maar gezien het soms zwabberende beleid van onze zorg-broodheren is het wel lastig om te schakelen in je bezetting. ZZP-ers lossen dat probleem deels op. Als gezegd, ik ben daar geen voorstander van maar ik snap de zorgverleners wel.

  2. Peter Koopman

    Het zijn moeilijke tijden voor vakbondsconsulenten, die zeer machtig waren ( bestuur pensioenfondsen, IZZ enz enz). De glorietijd van de ABVA/KABO ( Alg. en RK Ambtenarenvakbond ) worden door de “zorgmedewerkers” nog maar nauwelijks gekend. In de sector Zorg met haar diverse branches is een meerderheid van de zorgprofessionals (oa BiG gekend en erkend ) geen lid van de FNV, toch? Onder andere werkers ( “zorgMEDEwerkers” genoemd ) in de sector Zorg zijn meer leden te vinden. De FNV was destijds indirect betrokken bij de foutieve berekening van de OVA, die nu nog voortwoekert als loonkloof voor oa verpleegkundigen ( thans 10,4% structurele loonachterstand ). Dat zou het primair gebied van de vakbeweging moeten zijn en niet de belastingklem voor de ZZP-ers! Maak het in loondienst binnen de sector Zorg ( in één CAO ?? ) werken structureel vooral aantrekkelijk en biedt passende randvoorwaarden ( 24 uurs betaalbare kindopvang, passende huurwoningen nabij zorginstellingen, betaalbare studentenhuisvesting nabij opleidingsinstituten en zorginstellingen, passende OV en andere vervoerskosten 24 uur, enz enz). Aub richt uw “macht” op politieke keuzen. Dat de werkgevers vooruitkijken en een uittocht van gemotiveerde ZZP-ers proberen te minimaliseren is verstandig. Dat beleid betreft niet alleen de patiëntenzorg, maar ook de huidige zorgprofessionals in loondienst, toch?