Hans de Kok, directeur Pricewise: “Verrassend dat het merendeel geen aanvullende verzekering heeft afgesloten, waar in afgelopen jaren juist twee derde zich wel aanvullend verzekerde. Veel zorg wordt al gedekt in de basisverzekering en aanvullend verzekeren is dan vaak onnodig of minder economisch.”
Een klein deel van de verzekerden (19 procent) sloot wel een aanvullende tandverzekering af. In 2024 was dit 21 procent. 9 procent sloot een aanvullende verzekering af zonder tandartsverzekering en 8 procent koos voor zowel een aanvullende tandartsverzekering als een andere aanvullende verzekering.
De ‘andere’ aanvullende verzekering betreft niet alleen fysiotherapie, maar ook bijvoorbeeld een extra buitenlandvergoeding. Fysiotherapie vormde wel de overgrote meerderheid. In 2024 koos 21 procent nog voor een aanvullende verzekering zonder tandartsverzekering.
Peter Koopman
“Verrassend” is de eerste reactie! Dus nu minder zorgconsumptie, die door de politiek ( Volksvertegenwoordigers en VWS minister ) minder noodzakelijk wordt beschouwd en dus niet in basispakket. Nederland staat wat kosten gezondheidszorg op de negende plaats in Europa qua BBP en op de vijfde plaats qua ervaren kosten door de burger zelf! Dat zal toch niet meer de beste publieke zorgverlening in Europa zijn? Zuinig zijn we ook met onze “geneesmiddelen vergoedingslijst van VWS” en met de begroting van Defensie, bescherming bevolking. De Piramide van A. Maslow geeft duidelijk andere prioriteiten voor beschaafd menselijk bestaan aan. Maar die heeft blijkbaar geen betekenis bij volksvertegenwoordigers in NL !