De fusie biedt volgens de vvt-organisaties meer mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, doorstroom en specialisatie. “Met de voordelen die we onze medewerkers met een fusie bieden, versterken we onze positie op de arbeidsmarkt”, aldus Sigrid van der Heide, bestuurder Vecht en IJssel. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, verwacht Vecht en IJssel en Warande dat de gevolgen van een fusie voor medewerkers minimaal zijn.
Fusieonderzoek
Na een mogelijke fusie ontstaat er een organisatie met een breed aanbod van verschillende vormen van zorg. Zowel thuis als in de verpleeghuizen. Afgelopen woensdag ondertekenden beide vvt-aanbieders een intentieovereenkomst. In de komende periode wordt de mogelijkheid te fuseren verder onderzocht.
Thuis- en verpleeghuiszorg
Vecht en IJssel biedt met 500 medewerkers en 450 vrijwilligers thuis- en verpleeghuiszorg aan (kwetsbare) ouderen in Utrecht, IJsselstein en de omliggende regio. Warande biedt met ruim 1.100 medewerkers zorg, behandeling en begeleiding aan 900 ouderen in Bilthoven, Houten en Zeist. Daarnaast zijn zeven woonzorgvestigingen en locaties voor revalidatie, thuiszorg en een hospice.