Skipr Daily daily 20 maart 2024
Artikelen uit de daily

VWS start landelijke campagne om burgers op vergrijzing voor te bereiden

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) lanceert woensdag de landelijke campagne ‘Praat vandaag over morgen’. Hiermee wil de overheid burgers voorbereiden op oud worden in een vergrijzende samenleving en het gesprek op gang brengen. Het ministerie bouwt voort op de campagne van ActiZ. “Vergrijzing is geen zorgprobleem. Het is belangrijk dat we gezamenlijk aan dit samenlevingsvraagstuk werken”, reageert ActiZ-voorzitter Anneke Westerlaken.

Lees verder
Nivel: griepepidemie is voorbij Sint Maartenskliniek stelt nieuwe rvt-voorzitter aan HMC: nieuwe methode prostaatkanker leidt tot aanzienlijk minder behandelingen IGJ beëindigt last onder dwangsom vier Rijswijkse zorgaanbieders Inspectie met Amsterdam UMC in gesprek over angstcultuur Vereniging VvAA benoemt twee nieuwe bestuursleden Artsen gaan met ‘Dokters Vandaag’ de strijd aan tegen desinformatie op TikTok Minder opnames op IC-afdeling ETZ door nieuwe aanpak BirthVR-brillen voor vrouwen op verloskamer Reinier de Graaf ziekenhuis Cliënten SDW gaan ondersteunen bij verpleeghuis van tanteLouise

  • Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. s.vriezen@careaz.nl

    Ik denk dat het zinvoller is om te starten met programma’s op scholen over hoe verzorg ik mijn ouders wanneer ik ook willen werken, carrière maken. Daarnaast moet de overheid wat betreft bouw aanpassingen doen. Wat valt er te praten over morgen? Mijn kinderen gaan echt niet in Doetinchem wonen om dicht bij de ouders te zijn. Zijn er buren die nog voor elkaar willen zorgen? Misschien in kleine gemeenschappen.

  2. Peter Koopman

    De bredere insteek van ActiZ spreekt mij meer aan dan het bevorderen van “babbelen” door ouderen. Immers hoe “morgen” wordt is onbekend, onzeker en speculatief. VWS wil ouderen misschien voorbereiden op het huidig beleid dat tot Op=Op zal leiden? Omdat enkele politieke partijen “de Zorg” als onkostenpost op de Rijksbegroting zien en de Langdurende Zorg willen minimaliseren. Zonder duidelijk beleid wat de bijdrage zal zijn vanuit de overheid is nu particulier praten over een onbekende toekomst “tijdvulling” en weinig betekenisvol voor mensen, die met kleine pensioenen, ondeugdelijke huisvesting, stijgende kosten voor levensonderhoud en op beperkingen inzake ondersteuning en zorg moeten gaan rekenen, toch?