• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Peter Koopman

    “Zorg” is een containerbegrip. ( post op Rijksbegroting; sector in dienstverlening, beroepskeuze, aanduiding voor scala aan vormen van hulpverlening, care, cure, observatie, diagnostisering, advies, behandeling, verpleging, begeleiding, verzorging, enz).
    “Zorg” in deze is geen product, maar een proces met vele aspecten op verzoek van de patiënt (evtl. familie, mentor, rechter enz) met diens gekozen of beschikbare of betaalbare ( wettelijk erkende ) of toegankelijke of ( nood-)zakelijke zorgaanbieder(s) met als doel draaglijk maken en/of handhaving en/of verbetering van het individueel gezond bestaan. Individuen zijn zeer verschillend. Nb valt me op dat in deze tekst onderscheid gemaakt wordt tussen medisch specialisten, artsen en zorgaanbieders. In de wet BiG worden meer beroepen genoemd, die op het terrein van de “zorg” voor de individuele gezondheid persoonlijk zijn aan te spreken. Disciplines die meer macro georiënteerd zijn ( oa politicologen, sociologen, economen, juristen ) proberen de individuele kant van “zorg” in de macht van grote getallen brengen. ( rechters en oa BIG erkende zorgaanbieders bezien het individu, de burger ).